Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Αντώνιος και Κλεοπάτρα

Αντώνιος και Κλεοπάτρα
Workshop κινητικής έρευνας και προσέγγισης ρόλων
με την χορογράφο Αναστασία Θεοφανίδου


Σε ένα workshop που είχε διάρκεια 40 ώρες, μια ομάδα ηθοποιών με την καθοδήγηση της Αναστασίας Θεοφανίδου, ξεκίνησε μία διαδικασία προσέγγισης αυτών των δύο σημαντικών θεατρικών ρόλων έχοντας για αφετηρία το σώμα και παίρνοντας τα ερεθίσματα από το έργο του Σέξπηρ «Αντώνιος και Κλεοπάτρα». Διαδικασία που είχε μεγάλο ενδιαφέρον και άνοιξε δρόμους για μια συνέχεια στο μέλλον.Θεωρώ σημαντικό και πολλές φορές πολύ πιο άμεσο και σίγουρο το αποτέλεσμα όταν ο ηθοποιός που καλείται να παίξει ένα μεγάλο και σύνθετο ρόλο, ξέρει να βρει το σώμα και την κίνηση του ρόλου στο ξεκίνημα της διαδικασίας. Αυτό προσπάθησα να διδάξω στους ηθοποιούς που ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Αναστασία Θεοφανίδου

Σ’αυτό το πρώτο στάδιο δουλειάς που βρισκόμαστε θα θέλαμε να έχουμε μία ανοιχτή συνομιλία με όποιον ενδιαφέρεται. Ανοίγουμε τις τελευταίες συναντήσεις μας που θα γίνουν στις 23,24 και 25 Νοεμβρίου στις 10μμ στο χώρο του Σχήματος στην Πλάτωνος 35 τηλ. 2310823444

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ευστράτιος Ανούδης, Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Ανέτα Λιάπτση, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Νίκος Νικολαϊδης, Αναστάσης Παπαδόπουλος, Κική Στρατάκη. 

Blind Light Φωτογραφικό υλικό